Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Πρόγνωση καιρού για 11-03

ΒΡΟΧΕΣ και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: ΑΠό 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν γενικά ασθενείς βροχές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τη νύχτα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια το βράδυ. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα βρέξει. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μπόφορ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν στα ανατολικά και νότια καταιγίδες, προβλέπει για αύριο Τρίτη, η ΕΜΥ, με γρήγορη βελτίωση του καιρού στα βορειοδυτικά και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ, στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 που γρήγορα θα γίνουν βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)